| Strona główna forum >> Hyde Park >> idealny szablon na fotologa | 1 2 Dalej |
| Htsz.fotolog.pl
Miasto: Wrocław Urodzony: 1985 Płeć: Mężczyzna | 04.05.2007 13:14 idealny szablon na fotologa |
| Truscava. | 04.05.2007 22:49 Przedostatni najlepszy. Wydaje mi się, że są dosyć schematowe, jakiś obrazek, dużo przestrzeni i tyle. Fajnie byłoby zobaczyć w nagłówku, np. jakiś kolaż z fotografii lub coś w tym stylu. Te szablony wydają mi się być takie bezpłciowe. |
| Nessaja.ownlog.com
Miasto: Pruszków Urodzony: 1990 Płeć: Kobieta | 05.05.2007 11:48 tak, przedostatni najładniejszy |
| Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 05.05.2007 12:24 Hmmm... na temat szablonów się nie wypowiem, bo się nie lubię wypowiadać na temat szablonów :) Jeśli chodzi zaś o idealny szablon, w przypadku fotobloga zwracam uwagę szczególnie na prostotę i to by szablon był "czysty". Czyli ew. kategorie zdjęć, link poprzednie zdjęcie i następne i w zasadzie to wszystko. Ważne, żeby główną rolę odgrywało zdjęcie i szablon nie może mu w tym przeszkadzać. No i sprawa podstawowa, bo często spotykam się z szablonami, które na fotologa się nie nadają, ale ludzie wciskają je sobie na siłę. Tam gdzie obszar dla treści wpisu ma szerokość np. 150px, nie da się wstawić zdjęcia, jeszcze szczególnie przy sztywno określonych wymiarach, widzimy zwykle 20% fotki, reszty po prostu nie ma. Ma być dużo miejsca, na dużą, ładną fotkę :P |
| Htsz.fotolog.pl
Miasto: Wrocław Urodzony: 1985 Płeć: Mężczyzna | 05.05.2007 14:13 według mnie płeć nadają blogu zdjęcia autora. ciężko dodać taki kolaż, który pasowałby do każdego rodzaju fotografii.. |
| Kissed.fotolog.pl
Miasto: Wrocław Urodzony: 1988 Płeć: Kobieta | 05.05.2007 14:21 Te szablony są ok, są wystarczająco ubogie. Czyli takie, że w oczy rzuca się zdjęcie a nie sam szablon. Choć ja na Twoim miejscu, Arku, urozmaiciłabym jeszcze te szablony jakimiś małymi wstawkami i ciekawymi kolorami (lub stylami) linków i czcionek. |
| Htsz.fotolog.pl
Miasto: Wrocław Urodzony: 1985 Płeć: Mężczyzna | 05.05.2007 14:38 jeżeli chodzi o kategorie to będą zrobione za jakiś czas inaczej ;) |
| Truscava. | 05.05.2007 15:01 htsz, żaden szablon nie pasuje do każdego typu bloga. |
| Htsz.fotolog.pl
Miasto: Wrocław Urodzony: 1985 Płeć: Mężczyzna | 06.05.2007 00:00 nie powinno się tego również narzucać, szablon winien być giętki, to autor bloga ma decydować o wielu elementach, także taki nie znający htmla. Do tej pory było inaczej ;) więcej do powiedzenia miało widzi mi się autora szablonu. |
| Elo.fotolog.pl
Miasto: Toruń / r3 Urodzony: 1988 Płeć: Kobieta | 06.05.2007 10:19 przedostatni jest najlepszy. Styl czcionki, kolory [szary, biel] i to, że jest prosty, bez jakichś obrazków czy wściekłej zieleni gdzieś z boku. |
| Htsz.fotolog.pl
Miasto: Wrocław Urodzony: 1985 Płeć: Mężczyzna | 07.05.2007 13:13 czyli starać się robić coś w ten deseń ? |
| Posklejane.fotolog.pl | 07.05.2007 13:32 To ja będę oryginalna i napiszę, że najbardziej do gustu przypadł mi pierwszy. Chociaż żadnego raczej nie umieściłabym na swoim fotologu. Jak dla mnie za bardzo mdłe i bez wyrazu. Zgadzam się- to zdjęcia w głównej mierze kształtują klimat fotologa, lecz szablon też jest ważny. Co do mnie fotologi, na których kiedykolwiek widziałam te szablony raczej już na wstępie odstraszały. Może dlatego, że jednak przy moim łączu szablon był pierwszą rzeczą jaką po wejściu na stronę widziałam... |
| Htsz.fotolog.pl
Miasto: Wrocław Urodzony: 1985 Płeć: Mężczyzna | 07.05.2007 15:07 rozumiem, że ten co ty masz jest ok. ? |
| 144.fotolog.pl
Miasto: Kraków Urodzony: 1986 Płeć: Kobieta | 07.05.2007 16:39 nie będę oryginalna i zgodzę się z większością, przedostatni najlepszy. za dużo grafiki na fotoblogu odwraca uwagę od zdjęć i tyle. mógłby być jeszcze równie prosty, ale np. z linkami z boku, niektórzy tak wolą, zwłaszcza jak mają dużo tych linków. |
| Posklejane.fotolog.pl | 08.05.2007 12:57 "rozumiem, że ten co ty masz jest ok. ?" |
| Htsz.fotolog.pl
Miasto: Wrocław Urodzony: 1985 Płeć: Mężczyzna | 10.05.2007 19:08 zapytałem, bo napisać, że coś jest "fe" może każdy wypadałoby to jeszcze uzasadnić na konkretach ;) "to jest złe, bo..."; "tamto jest złe, bo..."; "to jest, ok bo.." ;) |
| Posklejane.fotolog.pl | 11.05.2007 00:06 "Jak dla mnie za bardzo mdłe i bez wyrazu." |
| Destination-unknown.ownlog.com
Miasto: snów Urodzony: 1986 Płeć: Kobieta | 11.05.2007 08:38 ja sie nie znam, ale... posklejane? czy nie uważasz, że na fotologu powinien być własnie taki szablon? nie przyciągajacy uwagi, poprawny i profesjonalny, ale nie stanowiacy przerostu formy nad trescia? na fotologu to zdjecia mają być na pierwszym planie i one mają tworzyc swojego rodzaju grafikę. to one maja byc najwazniejsze. |
| Posklejane.fotolog.pl | 11.05.2007 09:38 Fakt, iż coś posiada jakiś, określony klimat, styl i tzw. charakter nie świadczy jeszcze o przeroście formy nad treścią. A sama poprawność i profesjonalizm... To dobre dla jakiś nudnych międzynarodowych kompanii... Szablon powinien podkreślać zdjęcia, stanowić tło, ale nie "jakieś" ale określone:/ Powinien stanowić, a nie po prostu być... Tak jak rama w obrazie, która może podkreślić jego piękno, światło nadać określony klimat wnętrzu, a określone dodatki podkreślić efekt sukienki. Jeśli szablon będzie za wyrazisty- będzie odwracać uwagę od zdjęć, jeśli jednak będzie za bardzo mdły- efekt, który wywoła i tak nie przekroczy bariery poprawności. |
| Htsz.fotolog.pl
Miasto: Wrocław Urodzony: 1985 Płeć: Mężczyzna | 11.05.2007 12:44 czytałem uważnie a w twojej ponad 10 linijkowej wypowiedzi uzasadnieniem tego co wytłuściłaś był jedynie "temat przewodni" |
| Zaloguj się aby odpowiedzieć | 1 2 Dalej |