Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Problemy >> nie mogę dodawac zdjęc... :/    
Moja-galeria.fotolog.pl

28.03.2008 14:07

nie mogę dodawac zdjęc... :/

Gdy chcę dodac zdjęcie za pomocą fotosika (jak to zawsze robiłam), zdjecie się ładuje i... nic. Wyświetla się następnujący komunikat:

404
"Podany przez Ciebie adres nie istnieje, sprawdź czy poprawnie wpisałeś nazwę. (sprawdź również tego samego bloga pod inną domeną - fotolog.pl lub ownlog.com)
Przejdź na stronę główną:ownlog.com"

Co ja mam z tym zrobic? Niech mi ktoś pomoże.. :(

Gajevka.fotolog.pl

28.03.2008 15:53

mam dokladnie taki sam problem :( przez ponad 2 miesiace nie dzialalam na moim fotologu ale mam nadzieje, ze nie to jest w tym wypadku przyczyna problemow...

1.ownlog.com
Miasto: Kraków
Urodzony: 1986

28.03.2008 18:06

no cóż, pewnie fotosik znowu coś nie ten tego. spróbujcie dodać bezpośrednio na ich stronie, a nie z poziomu edycji ownloga.

Tokio.fotolog.pl
Miasto: Tokio
Urodzony: 1984

30.03.2008 04:10

Nie, to nie fotosik. Jeśli porównać kolejne ekrany z tym, co było przed modernizacją, to ze strony fotosika wszystko jest ok. Dopiero w momencie, kiedy skrypt powinien się wpisać na stronie (tam, gdzie wpisujemy tekst notki), wyskakuje błąd 404 ownloga - czyli jak byk to fotolog musi coś naprawić. Swoją drogą, po kliknięciu na link do "pomocy" też wyskakuje 404.

Liptone.fotolog.pl

30.03.2008 12:15

mam ten sam problem...

Moja-galeria.fotolog.pl

30.03.2008 18:48

Właśnie, klikam w pomoc i też błąd... Kiedy oni cos z tym zrobią? Pisałam już z zakładki "kontakt"...

Architekci.fotolog.pl

30.03.2008 20:05

blad 404

od 2 dni mam ten sam problem, o co chodzi? uzywam fotologa regularnie i klapa. teraz nie moge uzyc..czy to juz koniec ? czy mam szukac innego bloga?

Ludek.fotolog.pl

30.03.2008 20:28

Mozna zrobic recznie

Mozna zrobic recznie. Na fotosik.pl kliknij "Moje zdjecia". Wybierz (oczami) zdjecie, ktore chcesz wstawic na blog, kliknij myszka zielony odsylacz "Pobierz pozostałe kody". Pojawi sie nowa strona, skad mozna skopiowac kody, za pomoca ktorych mozna wyswietlic zdjecia na blogu.

Do bloga dajemy na odpowiednie miejsce nastepujacy kod:

I zamienic X i Y kodami z fotosik.pl wedlug nastepujacego wzoru:

X=Link do zdjęcia
Y=Bezpośredni link do zdjęcia
N=Przeze mnie wymyslona nazwa zdjecia, ktora ma sie pojawic w zoltym dymku

Ludek.fotolog.pl

30.03.2008 20:30

Jeszcze ten kod

Zapomnialem, ze kod sie nie wyswietli, wiec podaje ponownie, tylko trzeba zamiech
nawiasy na "".

(a href="X" target="_blank" title="N")(img src="Y" border="0")(/a)

Moja-galeria.fotolog.pl

30.03.2008 20:38

niech oni może to lepiej naprawią...
albo się przeniosę gdzie indziej jak to dłużej potrwa.

Ludek.fotolog.pl

30.03.2008 23:57

"oni" to "jednoosobowy on"

Na stronie głównej w dziale "nowości" jest tekst, z którego doszedłem do wniosku, że "oni" to "jednoosobowy on". No i był weekend z pierwszym ładnym dniem tej wiosny, więc pewnie "oni" nie siedzieli przy komputerze, ale może dopiero jutro zajmą się problemem. W piątek problemów nie miałem, dopiero wczoraj pojawił się kłopot z dodawaniem zdjęć.

4malinah.fotolog.pl
Miasto: Krk
Urodzony: 1988

31.03.2008 13:21

Ludek, Ty to masz łeb! :D :D No sprobowalam jak napisales i działa :)) acz nie powiem, leń ze mnie straszzzliwy i wolalabym, zeby wszystko grało jak dawniej, bo to mniej czasochłonne było :)) Co do pięknego dnia to zgadzam się całkowicie :)) ale z drugiej strony my też chcielibyśmy juz pododawac normalnie zdjęcia z naszego pierwszego wiosennego dnia... :))
pozdrawiam wszystkich foto- i ownlogiczów:*

Szablozebna.fotolog.pl

08.05.2008 09:54

zdjęcia

a ja mam pytanie także odnośnie zdjęć ale trochę z innej beczki.
otóż kiedy wklejam zdjęcia na strone główna fotologą, sa słabej jakości (nie wiem czy dobrze mowię, ale widac piksele).
natomiast jak wejdzie sie w komentarze to zdjecia sa normalnej jakości.
o co chodzi ? jak to zmienić ?

Intense.fotolog.pl
Miasto: Kraków
Urodzony: 1986

09.05.2008 20:45

@szablozebna

na głównej w stylach masz ustawiony rozmiar zdjęcia. dodajesz mniejsze zdjęcia więc ci je zwiększa na głównej, co oczywiście odbija się na ich jakości. wrzucaj większe zdjęcia i/albo zmień tą wielkość w stylach. w szablonie strony z komentarzami tego nie masz, więc się tak nie robi.

Faziasty.fotolog.pl
Miasto: Kielce

15.05.2008 00:11

fotosik be

fotosik jest do kitu, psują strasznie zdjęcia jak się ma wykupionego abonamentu. i wolny jest. przejdźcie na photobucket czy inny imageshack. i tyle.
zna ktoś jeszcze jakieś dobre hosty na zdjęcia?

Zaloguj się aby odpowiedzieć
Copyright © Ownlog.com 2003-2007